Популярні Пости

Вибір Редакції - 2019

Нова Зеландія пингвини роблять мамонта міграції, подорожуючи тисячі кілометрів, щоб годувати

Anonim

Пінгвіни Fiordland, Eudyptes pachyrhynchus, відомі під назвою Tawaki, мігрують до свого 2500-кілометрового кілометра від місця розмноження, повідомляє дослідження, яке вийшло 29 серпня у журналі відкритого доступу PLOS ONE Томаса Маттерна з університету Отаго та його колег.

реклама


Тавікі пінгвіни мігрують з місць розмноження на західному узбережжі Південного острова Нової Зеландії, де вони годують у море протягом декількох тижнів, щоб заправляти після тривалого голодування на суші під час вирощування курчат. Щоб дізнатись, куди йдуть морські пташки, автори додали супутникові передавачі до 10 чоловіків та 7 дівчат татукі-пінгвінів з листопада 2016 року по березень 2017 року та порівнювали маршрути міграції з опублікованими океанографічними даними, такими як поверхнева температура та течія. Теги на дев'ять птахів продовжують випромінювати дані, доки вони не повертаються назад, а п'ять відстежувалися протягом всієї міграції.

Вони виявили, що пінгвіни проїхали від 3500 до 6800 км після їх 69-денної міграції, що робить їх одним із самих тривалих міграцій, котрі проводяться до пігулки, до сьогодні. Птахи, які подорожували між 20 км і 80 км на день, - які, за авторами, можуть бути близькими до верхньої межі плавання для пінгвінів.

Пінгвини їздили на північний захід від колонії, перш ніж переходити до однієї з двох кормових майданчиків - один біля субтропічного фронту (STF), на південь від Тасманії та ще один південь поблизу субантарктичного фронту (SAF). Птахи, які покинули селекційну ділянку раніше в сезоні, як правило, прямували до STF і подорожували в середньому на 750 км. Автори заявляють, що успішні селекціонери, швидше за все, відхиляються з-за потреб батьківства та повинні плавати швидше, щоб досягти більш віддалених місць харчування в SAF.

Маттерн зазначає: "Пінгвіни залишають узбережжя Нової Зеландії в той час, коли продуктивність океану наближається до свого піку, тому з цієї точки зору поїздки на тисячі кілометрів, мабуть, не мають сенсу. Ми вважаємо, що це надзвичайне поведінка може бути залишком від Спадкові пінгвінові види, що розвивалися далі на південь в суб-Антарктиці перед заселенням материкової частини Нової Зеландії, це також пояснило б, чому видовий видів розведення зосереджено на південних берегових лініях Нової Зеландії, а якщо розводитись на північ, то ця міграційна поведінка просто не буде бути доцільним ".

реклама



Джерело історії:

Матеріали, надані ПЛОС . Примітка. Зміст можна редагувати за стилем та довжиною.


Довідка з журналу :

  1. Томас Маттерн, Клеменс Пютц, Пабло Гарсія-Борбороглу, Урсула Елленберг, Девід М. Х'юстон, Робін Лонг, Бенно Люті, Філіп Яд Седдон. Марафонські пінгвіни - Причини та наслідки розповсюдження в далеких відстанях у пінгвінах Fiordland / Tawaki протягом періоду попереднього відвагу . PLOS ONE, 2018; 13 (8): e0198688 DOI: 10.1371 / journal.pone.0198688